Tromero News: Καλωσήρθατε! Επικοινωνήστε στο tromeronews@gmail.com

Μια εκκλησία πλησιάζει τους νέους με Techno μουσική!




Μια εκκλησία πλησιάζει τους νέους με Techno μουσική! (1)
Σε ντίσκο της δεκαετίας του ’90 μετατράπηκε η εκκλησία All Saints Church στη Στοκχόλμη της Σουηδίας , κατά τη διάρκεια μιας techno εμφάνισης των ιερέων με την ελπίδα να φέρουν τους νέους πιο κοντά στη θρησκεία…

Αντί να ακούγεται το κήρυγμα και όλοι να προσεύχονται σιωπηλά, οι ιερείς είχαν μετατρέψει την εκκλησία σε… 


πίστα αναδεικνύοντας τις χορευτικές τους ικανότητες και τραγουδώντας παθιασμένα τους στίχους των τραγουδιών.
Led φωτισμοί και άλλα gadgets τελευταίας τεχνολογίας -που δε θύμιζαν σε τίποτα χώρο των πιστών- εγκαταστάθηκαν στην εκκλησία ενω τα techno ακούσματα και το πλήθος νέων που είχε συγκεντρωθεί την είχαν κάνει να μοιάζει περισσότερο με μια λέσχη χορού παρά με έναν τόπο λατρείας.
Τι δηλώνουν όμως οι προχωρημένοι ιερείς της εκκλησίας; Όπως τονίζουν αυτό ήταν απλά μια επιτυχημένη προσπάθεια να καταστούν η θρησκεία και η εκκλησία ενδιαφέρον για τους νέους.
Η Olle Idestrom διοργάνωσε το πρώτο techno αφιέρωμα τον Απρίλιο, και ενω συνήθως τα περισσότερα στασίδια κάθε Κυριακή παραμένουν άδεια, αυτή τη φορά δεν οι άνθρωποι δεν χώραγαν γι αυτό και τοποθέτησαν επιπλέον καθίσματα. “Ήταν εξαιρετικά διασκεδαστικό! Δεν πίστευα ότι θα ήταν τόσο ωραία πριν έρθω. Η εκκλησία δεν ήταν απ τα πράγματα που μου άρεσε να κάνω, αλλά μετά από αυτό, φαίνεται σαν να άλλαξα γνώμη”, δήλωσε ο Ella Schwarz, 15 χρόνων.
Η εκκλησία στη Σουηδία είναι ιδιαίτερα προοδευτική και δεν διέπεται από τους ίδιους κανόνες με την Καθολική Εκκλησία.
Μια εκκλησία πλησιάζει τους νέους με Techno μουσική! (2)
Μάλιστα, κατά τη διάρκεια των τελευταίων 50 ετών, έχει γίνει ιδιαίτερα προοδευτική, επιτρέποντας στις γυναίκες να γίνουν ιερείς και στους ομοφυλόφιλους επίσκοποι. Προφανώς η Σουηδία έχει ήδη μια hip-hop μάζωξη και μια μάζωξη Τζαζ.
Δε λείπουν όμως και οι αντιδράσεις για τις συγκεκριμένες εκδηλώσεις. Μερικοί πιστεύουν ότι υπάρχουν αρκετά κέντρα διασκέδασης γύρω από τη Σουηδία, και ότι η εκκλησία θα πρέπει “να παραμείνει χώρος για επαφή με την πνευματικότητα”.

Σου άρεσε; Κάνε Like!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...