Tromero News: Καλωσήρθατε! Επικοινωνήστε στο tromeronews@gmail.com

Τόλης Βοσκόπουλος: ''Ο πρίγκιπας'' του ελληνικού πενταγράμμου.



Τι να πρώτο πει κανείς γι' αυτόν τον μεγάλο καλλιτέχνη που σε μια πορεία 50 χρόνων έχει γράψει με χρυσά γράμματα το όνομα του στα ελληνικά μουσικά δρώμενα. Ένας καλλιτέχνης που έχει κάνει σχεδόν τα πάντα, θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι από τους πιο ''χορτασμένους'' σε εμπειρίες, σε ότι αναφορά συνεργασίες, μίση και πάθη.

Ένα αστέρι που από τη στιγμή που έλαμψε συνεχίζει την σταθερή πορεία του χωρίς να ξεθωριάζει η λάμψη του σε όλη αυτή τη μακρόχρονη καλλιτεχνική του πορεία.

Γεννημένος στις 26 Ιουλίου του 1940 ήταν το 12ο παιδί της οικογένειας Βοσκόπουλου και το μοναδικό αγόρι. Βέρος Πειραιώτης μεγάλωσε στην περιοχή της Κοκκινιάς όπου εκεί γνώρισε το βίο των απλών και καθημερινών ανθρώπων, αντλώντας δύναμη αλλά και έμπνευση για πολλά από τα τραγούδια τα οποία έγραψε, συνέθεσε και τραγούδησε ο ίδιος.
Βοσκόπουλος - Δούκισσα
Η καλλιτεχνική του φύση δεν άργησε να φανεί και σε ηλικία 18 ετών πρωτοεμφανίστηκε στο Αθηναϊκό κοινό όχι όμως ως λαϊκός τραγουδιστής αλλά ως ηθοποιός. Οι γνώσεις και η ευκολία στην υποκριτική τον βοήθησαν έτσι ώστε το 1963 όταν εμφανίστηκε στις πίστες λάνσαρε ένα δικό του μοναδικό στυλ το οποίο από τότε πολλοί το υιοθέτησαν και έχει γίνει πλέον τρόπος στησίματος πάνω στην πίστα. Σε μια σπάνια συνέντευξη που παραχώρησε στη Σεμίνα Διγενή είχε αναφέρει ότι '' Ξεκινώντας το τραγούδι, πήρα μαζί μου και τον ηθοποιό Βοσκόπουλο '' και αυτό είναι ένα στοιχείο της μοναδικότητας του.

Ήταν ο πρώτος όπου άφησε την καρέκλα και βγήκε όρθιος μπροστά στο κοινό του κάνοντας την πίστα να φαντάζει μικρή μπροστά στο εκτόπισμα και την ακτινοβολία του.
Βοσκόπουλος - Λάσκαρη
Το κομμάτι με το οποίο έλαβε θέση στο ''βατήρα'' του ελληνικού πενταγράμμου ήταν το ''Βημα-Βημα'' του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Λυκούργου Μαρκέα αλλά το τραγούδι που τον εκτίναξε στην κορυφή ήταν "Η Αγωνία" που εκείνη την εποχή έσπασε όλα τα ρεκόρ πωλήσεων ξεπερνώντας τις 300.000, σε σύνθεση του μεγάλου και αξέχαστου Γιώργου Ζαμπέτα.

Ο Βοσκόπουλος υπήρξε πολύπλευρο ταλέντο όπου μπορούσε να ελιχθεί και να προχωράει πάνω στις δικές του πλάτες, αφού είχε την ικανότητα εκτός του ότι ήταν μετρ στο ερμηνευτικό κομμάτι ήταν και είναι πολύ καλός μουσικό/συνθέτης έχοντας ερμηνεύσει μεγάλες δικές του επιτυχίες αλλά συγχρόνως δίνοντας και δικά του κομμάτια σε άλλους μεγάλους ερμηνευτές.
Στην μακρόχρονη πορεία του έχει συνεργαστεί με τους περισσότερους κορυφαίους μουσικοσυνθέτες όπως : Zαμπέτας, Άκης Πάνου, Πολυκανδριώτης, Μιμης Πλέσσας, Γιάννης Πάριος, Μάριο Τόκα κ.α.
Μεγάλες του επιτυχίες ήταν πολλές, επιγραμματικά θα αναφέρουμε :
  •  Αναμνήσεις 1967
  •  Αγωνία 1968
  • Αδέρφια μου αλήτες πουλιά 1970
  •  Μια αγάπη 1971
  • Στοιχηματίζω 1972
  • Εγώ κι εσύ 1974
  • Ανεπανάληπτος 1995 κ.α.
Φυσικά μη παραλείψουμε να αναφέρουμε και κάποιες από τις μεγάλες κινηματογραφικές του επιτυχίες από το πέρασμα του στο πανί όπως:
  •     Αδέρφια μου αλήτες πουλιά 1971
  •     Μαριχουάνα στοπ 1971
  •      Μια γυναίκα μια αγάπη μια Ζωή 1971
  •      Αγωνία 1969 κ.α.
Βοσκόπουλος - Στέλλα Στρατηγού
Η προσωπική ζωή του Tόλη δεν θα μπορούσε να υστερεί σε λάμψη και ένταση, έχει πραγματοποίηση τέσσερις (4) γάμους. Με την ηθοποιό Στέλλα Στρατηγού 1960-65, Μαρινέλλα 1973-81, Τζούλια Παπαδημητρίου 1990-95 και τέλος με την πρώην ηθοποιό και νυν βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Άντζελα Γκερέκου με την τέλεση του μυστηρίου στην Κέρκυρα ( 2 Αυγούστου) 1996 με κουμπάρο του τον δημοσιογράφο Τέρενς Κουίκ. Από τους τέσσερις (4) γάμους έχει αποκτήσει 2 κόρες, μια με τη σχέση του με την Τζούλια Παπαδημητρίου με την οποία ακόμα εκκρεμή δικαστική απόφαση για την πατρότητα ενώ η δεύτερη με τη νυν σύζυγο του Άντζελα Γκερέκου.

Βοσκόπουλος - Μαρινέλλα

Επίσης να σημειωθεί ότι φήμες της εποχής ανέφεραν το σύντομο αλλά θυελλώδη έρωτα του Τόλη Βοσκόπουλο με την άλλη μεγάλη του ελληνικού τραγουδιού Δούκισσα της οποίας υπήρξε μουσικός και παρτενέρ στην πίστα όπως επίσης και της σχέσης του με την πρωταγωνίστρια της ταινίας " Μαριχουάνα στοπ" Ζωή Λάσκαρη στην οποία και συμπρωταγωνιστούσε και ο ίδιος ήταν η αιτία για να γραφτεί και το τραγούδι ''Ξανθιά αγαπημένη Παναγια'' που έγινε μεγάλη επιτυχία, ενώ έπαιξαν μαζί και στο θεατρικό μιούζικαλ ''Εραστές του ονείρου''.

Βοσκόπουλος - Τζούλια Παπαδημητρίου
Βοσκόπουλος - Άντζελα Γκερέκου












Τα τελευταία χρόνια η εικόνα του μεγάλου σταρ έχει θαμπώσει λίγο και αιτία είναι η δικαστική του διαμάχη με το ελληνικό δημόσιο για οικονομικές εκκρεμότητες ετών, οι οποίες εν καιρό κρίσεις έχουν ξυπνήσει μίση και πάθη με το κοινό αίσθημα.
Το παιδί θαύμα ή όπως τον χαρακτήρισαν πολλοί ''Ο άρχοντας της πιστας'' έχει χαράξει με ανεξίτηλα γράμματα το όνομα του στο ελληνικό μουσικό στερέωμα και οι στιγμές που μας έχει χαρίσει στην οθόνη, πόσο μάλλον στη μουσική θα μας ακολουθούν και θα μας συντροφεύουν σε κάθε στιγμή της ζωής μας, γιατί όπως και να το κάνουμε είναι ένα κομμάτι από εμάς.

Επιμέλεια άρθρου: Βελλερεφόντης

Σου άρεσε; Κάνε Like!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...