Tromero News: Καλωσήρθατε! Επικοινωνήστε στο tromeronews@gmail.com

Περί σχέσεων



 Υπάρχει άραγε αληθινή αγάπη και ολοκληρωτικό δόσιμο σε έναν άνθρωπο ; 
Ο καθένας το βιώνει και το ορίζει όπως εκείνος/η το ζει στην καθημερινότητα του, με ότι βιώματα εκείνος/η έχει αποκομίσει στη ζωή του. Φυσικά μεγάλο ρόλο παίζει και το τι ερεθίσματα εισπράττει και από το άτομο που έχει δίπλα του/της.
 Αυτό το κομμάτι είναι πολύ σημαντικό για όλους μας και επιδρά θετικά ή αρνητικά ανάλογα, στην όλη ψυχολογία και συμπεριφορά μας. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι σε καθημερινή βάση εκτός από απαιτήσεις και δικαιώματα μέσα σε μία σχέση έχουμε πολλές ευθύνες αλλά και υποχρεώσεις. Ένα άτομο που προσφέρει σε εμάς αγάπη και στοργή περιμένει αντίστοιχα και από τη μεριά μας να εισπράξει αγάπη, φροντίδα και την τρυφερότητα που του πρέπει. Αυτό θα βοηθήσει στην συντήρηση αυτού του συναισθήματος. Πόσο διάστημα άραγε μπορείς να αγαπάς χωρίς να αγαπιέσαι;
 Δεν είναι λίγες οι φορές που κάποιοι από εμάς έχουμε βρεθεί μπροστά στο φαινόμενο της ''ακάλυπτης επιταγής'', είτε έχει να να κάνει με το ψυχολογικό μέρος της σχέσης ή το ερωτικό. 
  Όπως και να έχει η σχέση με έναν άλλο άνθρωπο, πόσο μάλλον με το άλλο μας μισό είναι ένας διαρκείς αγώνας δρόμου. Αγώνας που θα πρέπει να έχει ένα σταθερό ''τέμπο'', γιατί αλλιώς θα έχουμε την εμφάνιση φαινομένων όπως :
  Εκείνων που φουλάρουν και τα δίνουν όλα στην αρχή και ''μένουν'' στην πορεία της σχέσης, από συναισθήματα και φυσικά χάνουν το ενδιαφέρον τους για αυτή. Προσπαθώντας μετά να ανακαλύψουν τι συνέβει και χάθηκε όλη αυτή η ''μαγεία''.
  Είναι και εκείνοι που μπαίνουν μέσα σε μία σχέση χωρίς να υπάρχει κάτι το οποίο θα δέσει συναισθηματικά τα δύο άτομα αλλά ο μόνος λόγος συνύπαρξης είναι το σεξ. Σεξ που για λίγα λεπτά σε απογειώνει αλλά μετά το κενό, η ανία. Γιατί το να μην έχεις κάτι να πεις και να συζητήσεις με τον άνθρωπο που έχεις δίπλα σου, συνήθως είναι δείγμα έλλειψης κοινών ενδιαφερόντων και κουλτούρας.
  Όπως και να έχει μη βιαστείτε να κατατάξετε τους εαυτούς σας σε κάποια από τα δύο παραδείγματα γιατί ο καθένας από εμάς είναι διαφορετικός στον τρόπο που σκέφτεται αλλά και πράττει.
Οπότε ζήστε έντονα την κάθε στιγμή της σχέσης σας με ειλικρίνεια, σεβασμό και φυσικά αγάπη. Όλα τα υπόλοιπα θα βρουν το δρόμο τους, όποιος και αν είναι αυτός!

Σου άρεσε; Κάνε Like!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...