Tromero News: Καλωσήρθατε! Επικοινωνήστε στο tromeronews@gmail.com

Στα Ίχνη της χαμένης μας αξιοπρέπειας



 Ξεκινώντας να γράφω αυτό το άρθρο δεν περίμενα να ασχοληθώ με κάτι άλλο πέραν της έρευνας, της ζωής και δράσης ενός μεγάλου ευεργέτη του ελληνικού έθνους όπως ο Ιωάννης Βαρβάκης.  Ιωάννης Βαρβάκης κατά τους Ψαριανούς συντοπίτες του Γιάννης Λεοντής και για τους Ρώσους που τον αγάπησαν ή μάλλον καλύτερα τον λάτρεψαν Ιβάν Αντρέγιεβιτς Βαρβάτσι. Όνομα με το οποίο κέρδισε τιμές, τίτλους, φήμη και φυσικά την αγάπη και την εκτίμηση όλων.
 Ψάχνωντας στοιχεία και πληροφορίες που έχουν να κάνουν με το βίο του μεγάλου Έλληνα πειρατή και δεινού επιχειρηματία, έπεσα πάνω σε ένα αρχείο - ντοκιμαντέρ της Ε.Ρ.Τ. Αρχείο που επιμελήθηκε ο Γιάννης Σμαραγδής, ο σκηνοθέτης της βιωματικής ταινίας '' Ο θεός αγαπάει το χαβιάρι '', που αφορά την ζωή και την πορεία ενός Έλληνα πλοιοκτήτη, που ενώ έχει χάσει τα πάντα στο πλευρό των Ρώσων κατά τον ΡωσωΤουρκικό πόλεμο καταφέρνει να κερδίσει σχεδόν τα πάντα με υπομονή και επιμονή στους στόχους που είχε θέση.

 Όταν λέμε τα πάντα εννοούμε τα πάντα όπως τίτλους, κύρος, σεβασμό και φυσικά μεγάλη περιουσία άρα και δύναμη.
Αυτά τα τελευταία μου έδωσαν το έναυσμα για να αλλάξω ρότα στη ροή αυτού του άρθρου, γιατί όπως σοφά λέει και στην εισαγωγή του ντοκιμαντέρ του ο Γιάννης Σμαραγδής '' κάποιες φορές δεν επιλέγουμε εμείς τα θέματα μας αλλά αυτά εμάς ''.
 Όπως ανέφερα παραπάνω ο Βαρβάκης πηγαίνοντας στη Ρωσία και με κύρια ενασχόληση του την παραγωγή, συσκευασία και διάθεση του χαβιαριού απέκτησε μεγάλη περιουσία. Περιουσία την οποία φρόντισε να την αξιοποιήσει.
Κινήσεις και τρόπος σκέψεις που είχαν τότε πολλοί Έλληνες την περίοδο εκείνη, φτάνοντας στο σημείο να μη παντρεύονται έτσι ώστε μοναδικός κληρονόμος μετά θάνατον να είναι μονάχα η Μητέρα πατρίδα. Γιατί τότε για εκείνους σήμαινε πολλά το να μπορείς και να είσαι σε θέση να προσφέρεις, κάτι το οποίο το έκαναν πράξη και τρόπο ζωής...Και ξαφνικά βρισκόμαστε στο σήμερα.
Σήμερα δυστυχώς τα πράγματα, οι ιδέες και γενικότερα η στάση ζωής έχουν αλλάξει σε τέτοιο βαθμό που το κοινό καλό έχει επισκιαστεί από το στυγνό προσωπικό όφελος.
 Προσωπικό όφελος που κατακρεουργεί καθημερινά τον κοινωνικό μας ιστό και διαμελίζει ότι είχε χτιστεί τόσα χρόνια πάνω στα κοινωνικά θεμέλια αυτής της χώρας. Μία χώρα που στα βάθη των αιώνων έχει να επιδείξει πολλά περισσότερα επιτεύγματα, σε αντίθεση με τα σκάνδαλα και ενέργειες που καθημερινά αμαυρώνουν την εικόνα ενός υπερήφανου λαού.
Γιατί όλο αυτό το θέατρο του παραλόγου από άτομα τα οποία είναι εκλεγμένα από τον Ελληνικό λαό για να τον υπηρετούν και αντί να προασπίζουν τα νόμιμα συμφέροντα του, εκείνοι τον καθιστούν υπεύθυνο λέγοντάς του '' Γιατί τους ψήφισε'';.. ΕΛΕΟΣ!
Ως πότε θα συνεχιστεί αυτό το θέατρο του παραλόγου;
Αυτή η ανομία και ατιμωρησία εκ μέρους των εκλεγμένων εκπροσώπων του κοινοβουλίου μας και όχι μόνο;
Που ενώ θα έπρεπε να στηρίζουν-προασπίζουν και να εφαρμόζουν τους νόμους σε αυτή τη χώρα, εκείνοι συνεχώς και αδιακρίτως τους καταστρατηγούν προς όφελος τους;
Επιτέλους ας ασχοληθούμε με το σήμερα και το μέλλον αυτού του τόπου, αν όχι για εμάς τουλάχιστον εκείνους που έρχονται.
Ας σκεφτούμε λοιπόν από που προερχόμαστε τις ρίζες μας, με λίγα λόγια την ιστορία μας. Όσο και να θέλουν να μας μειώσουν στη συνείδηση του κόσμου, όταν θέλουμε και είμαστε μια γροθιά τότε ναι ΤΙΠΟΤΑ δεν είναι ανυπέρβλητο.
Οπότε ας ανατρέξουμε στον τρόπο σκέψης του παρελθόντος και ο καθένας από τι μεριά του με όσες δυνάμεις μας έχουν απομείνει να δώσουμε την ύστατη μάχη στην ανάκαμψη της ομολογούμενη δύσκολης κατάστασης που έχουμε βρεθεί, από λάθη ΌΛΩΝ μας
μικρά ή μεγάλα, γιατί όταν θέλουμε ... Μπορούμε!
Μπορούμε πολλά περισσότερα ως κράτος και έθνος απ΄το να καθόμαστε μπροστά σε μία οθόνη και να βλέπουμε να ξεσκίζουν τις σάρκες ενός λαού χωρίς κανένα ίχνος ανθρωπισμού και αξιοπρέπειας. Ένα κράτος που τις τελευταίες ημέρες έχει επιδοθεί σε ένα κυνήγι μαγισσών ψάχνοντας ένα CD...ΕΛΕΟΣ, ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!
Ναι ένα cd βουλιάζοντας ακόμα περισσότερο μία χώρα στην ανυποληψία της παγκόσμιας συνείδησης και την αβεβαιότητα των διεθνών αγορών, παίζοντας στην πλάτη μας μικροπολιτικά παιχνίδια άλλων δεκαετιών. Εποχών και πρακτικών που πρέπει να προσπεράσουμε γυρνώντας την πλάτη μας σε ένα παρελθόν που χτίστηκε επάνω σε δανεικά και ψέματα.
Οπότε τέλος τα ψέματα απ΄όλους και ας δούμε την ωμή αλήθεια όποια και αν είναι αυτή, διότι δεν υπάρχουν πλέον ταμπέλες και χρώματα αλλά μόνο το ΕΜΕΙΣ και έτσι μονάχα μπορούμε να δούμε το μέλλον πιο αισιόδοξο και φωτεινό από αυτή τι ζοφερή πραγματικότητα που ζούμε σήμερα.
Ας μην έχουμε λοιπόν την οικονομική άνεση ενός Βαρβάκη ή οποιουδήποτε άλλου μεγάλου Έλληνα, που μπόρεσε και προσέφερε σε τούτο τον τόπο αλλά ο καθένας από εμάς ας αναλογιστεί το μέγεθος των ευθυνών του και ας προσπαθήσει έτσι ώστε να μας '' δούν '' επιτέλους όλοι εκείνοι που σήμερα μας βάλουν, όπως πραγματικά είμαστε.

Γιατί όπως και να το κάνουμε ήμασταν και είμαστε ''ωραίοι ως Έλληνες '' και μπορούμε να περισώσουμε ότι έχει απομείνει από τη χαμένη μας αξιοπρέπεια.

Σου άρεσε; Κάνε Like!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...