Tromero News: Καλωσήρθατε! Επικοινωνήστε στο tromeronews@gmail.com

Ρεκόρ Guinness με Ελληνικό χρώμα.



Το βιβλίο των παγκοσμίων ρεκόρ ή αλλιώς βιβλίο Recor Guinness εμφανίστηκε στη ζωή μας στις 11 Νοεμβρίου του 1951.

Εμπνευστής του είναι ο Ιρλανδός σερ Χίου, ο οποίος είχε τη φαεινή ιδέα να δημιουργήσει ένα βιβλίο που θα καταχωρούνταν όλα τα ρεκόρ παγκοσμίως. Αιτία στάθηκε μία διαφωνία μεταξύ δύο κυνηγών συμπατριωτών του για το ταχύτερο πτηνό.

Από τότε κύλισε πολύ νερό στο αυλάκι και δε θα μπορούσε μέσα στις σελίδες του, να μην υπάρχει και λίγο από το Ελληνικό ''δαιμόνιο'' όπως θα διαπιστώσετε παρακάτω από μερικά ενδεικτικά παραδείγματα.
Εμείς σας παρουσιάζουμε 10' εξ' αυτών όσο για τα υπόλοιπα απευθυνθείτε στα ετήσια τεύχη του Guinness :

1. Στις 7 Ιουνίου του 2006 ο Ιωάννης Μαυρομμάτης κέρδισε μία θέση στα ρεκόρ ως ο δημιουργός του μεγαλύτερου χαλβά βάρους 1.860 Kg.

2. Η Δήμητρα Κουσουρίδου ως συλλέκτης μπήκε στα ρεκόρ και αιτία η χρόνια συλλογή της απο ξύστρες μολυβιών που φτάνει σε αριθμό τα 8.514 διαφορετικά κομμάτια.

3. Οι Νεκτάριος Φυντικάκης και Γιώργος Μαυρολέων απο την Κρήτη στίς 19 Μαίου του 2001 κατάφεραν και έφτιαξαν τη μεγαλύτερη πίτα για σουβλάκι που έφτανε σε βάρος τα 50 Kg.

4. Τα αδέρφια Αλμπάνη απο τη Θεσσαλονίκη ιδιοκτήτες εργοστασίου κατασκεύασαν τη μεγαλύτερη ζώνη συνολικού μήκους 62 μέτρων και 91 εκατοστών,

5. Η Σοφία Βαχάρη-Σουβελεκάκη πάλι είχε την έμπνευση να συλλέξη 15.403 καπάκια και ετικέτες διαφόρων κρασιών και σαμπάνιας απο 50 διαφορετικές χώρες.

6. Στην κατηγορία των γηραιότερων ατόμων στον κόσμο:
O Οtto Comanos υπήρξε ο γηραιότερος σέρφερ ενώ Κωνσταντίνος Χαλκιάς ο μεγαλύτερος σε ηλικία συγγραφέας.

7. Ο διεθνούς φήμης Έλληνας σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς κέρδισε και εκείνος μία διάκριση, όχι κάποιο Oscar απο την ακαδημία κινηματογράφου αλλά ως τον πιο σύντομο τίτλο της ταινίας " (Ζ) '', ταινίας που δεν προτάθηκε ποτέ για τα βραβεία Oscar.

8. Ο Στάθης Λεοντιάδης 93 ετών παρακαλώ απο τη Νέα Σμύρνη κατάφερε και έφτιαξε έναν τάπητα απο 1.600 γραμματόσημα.

9. Το 1976 ο κομμωτής Χρήστος Αγγελόπουλος υπό το βλέμμα ιατρού, εργάστηκε συνεχώς επί 97 ώρες και 15 λεπτά. Καταφέρνωντας να κουρέψει, χτενίσει και περιποιηθεί 274 συνολικά άτομα έως ότου κατέρευσε και μεταφέρθηκε λιπόθυμος στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών. Το γεγονός αυτό δε στάθηκε αρκετό να χάσει αυτό το μεγάλο παγκόσμιο ρεκόρ.

Για το τέλος αυτής της μικρής αναφοράς μας στα Ελληνικά ρεκόρ, στο νούμερο 10' αφήσαμε ένα μαθηματικό μυαλό.

Ο Λευτέρης Αργυρόπουλος παρουσίασε και εφάρμοσε 520 διαφορετικές λύσεις του Πυθαγορείου θεωρήματος ενώ έως εκείνη τη στιγμή είχαν δοθεί προς λύση 370. Ο ίδιος κατέχει από το 1993 τη μεγαλύτερη απόσταση που είχε διανύσει ποτέ άνθρωπος επάνω σε σανίδα scateboard, που είναι 436,60 χιλιόμετρα σε χρόνο 36 ώρες 33 λεπτά και 17 δεύτερα.
 

Σου άρεσε; Κάνε Like!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...