Tromero News: Καλωσήρθατε! Επικοινωνήστε στο tromeronews@gmail.com

H χαρτοπαιξία την Πρωτοχρονιά



Ένα από τα έθιμα την περίοδο των Χριστουγέννων και κυρίως την παραμονή της Πρωτοχρονιάς είναι το '' κυνήγι '' της τύχης. Η χαρτοπαιξία και γενικότερα ο τζόγος είναι ένα ευρέως διαδεδομένο έθιμο σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Έχει σαν κύριο στόχο το ξόρκισμα της κακοδαιμονίας μίας ολόκληρης χρονιάς που φτάνει στο τέλος της, και την ελπίδα για ένα νέο τυχερό έτος.
Κάθε χρόνο σε καζίνα, λέσχες και απανταχού καφενεία σε όλη την περιφέρεια παίζονται και αλλάζουν χέρια πάνω στην πράσινη τσόχα μεγάλα χρηματικά ποσά ( νόμιμα και μη ).
Αυτό έχει να κάνει κυρίως με την αίσθηση του γρήγορου και εύκολου κέρδους μέσα σε λίγα μόνο λεπτά της ώρας ή σε μία μονάχα ζαριά. Η σκέψη αυτή από μόνη της και σε συνάρτηση της κρίσης που ζούμε στις μέρες μας, όλο και περισσότεροι ψάχνουν τη '' θεά '' τύχη να τους χαμογελάσει πίσω από τις φιγούρες μίας τράπουλας.
Όπως και να έχει όλοι λίγο ως πολύ θα μπούμε στον πειρασμό να '' φλερτάρουμε '' κατά μία έννοια την τύχη μας αλλά ως εκεί. Καλό θα είναι με φίλους και καλή παρέα να περάσουμε ευχάριστα τη βραδιά της Πρωτοχρονιάς παίζοντας, χωρίς όμως το παιχνίδι να μετατραπεί σε πάθος και κυρίως ένα είδος κυνηγιού μαγισσών.
Επομένως όσοι κάνετε την κίνηση και βρεθείτε σε ένα φιλικό '' καρέ '' απλά διασκεδάστε το και μην αφήσετε την αδρεναλίνη να σας παρασύρει, γιατί όπως όλοι ξέρουμε είναι απλά ένα παιχνίδι.
Γι΄αυτό το μόνο που μπορώ να σας ευχηθώ την ώρα της αλλαγής του χρόνου είναι καλή τύχη σε όλους και μη ξεχνάτε όπως λέει ο λαός όσοι χάνουν στα χαρτιά κερδίζουν στην αγάπη όποια και αν είναι αυτή.

Σου άρεσε; Κάνε Like!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...